Kedves Olvasóink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár a Kormány 194/2021. (IV.26.) rendeletének megfelelően és a fenntartóval egyeztetve 2021. május 10-től újranyit az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek. Mivel belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt és a személyazonosságot is igazolni kell, kérjük, hogy igazolványait feltétlenül hozza magával. A könyvtár az adatokat nem rögzíti.

Ugyanakkor vannak, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ezért nem léphetnek be az épületbe, de igénylik a kölcsönzés lehetőségét. Számukra továbbra is biztosítjuk előzetes igényleadással az összekészítéses ajtóban történő könyvcserét. A beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.
A visszaadott könyvek továbbra is 48 órás karanténba kerülnek.

A két szolgáltatástípus párhuzamos működtetése jelentős szervezési feladatokat jelent a könyvtár számára, ezért türelmét kérjük az esetlegesen hosszabb várakozási idő miatt!

Ideiglenes nyitvatartásunk a következő:
Hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 10:00-16:00
Kedd: 10:00-19:00

Megváltozott díjszabásaink a következők (a beiratkozás napjától számított egy év):
Felnőtteknek (16 év felett): 2000,- Ft/év
Gyerekeknek (16 év alatt): ingyenes
Diákoknak (16 év felett): 1000,- Ft/év
Diákoknak (16 év alatt): ingyenes
Nyugdíjasoknak (70 év alatt): 1000,-Ft/év
Nyugdíjasoknak (70 év felett): ingyenes
GYES-en lévőknek: 1000,-Ft/év
Munkahellyel nem rendelkezőknek: 1000,-Ft/év
Zenei részleg tagsági díj: 1000,-Ft /félév

A használók és a könyvtárosok biztonsága érdekében minden látogatónkat kérünk a maszkviselésre, a távolságtartásra és a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára.

A fokozatos nyitás első lépéseként csak az alapszolgáltatásaink működnek (kölcsönzés, visszavétel, hosszabbítás, előjegyzés, beiratkozás) így az internetezési lehetőség egyelőre nem áll olvasóink rendelkezésére! Június 21-től, hétfőtől ismét lehet számítógépet használni, internetezni, helyben olvasni. Egyszerre fél órás időtartamra lehet igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat.

Az épületben egyszerre 15 olvasó tartózkodhat, ezért megkérjük Önöket, hogy az itt tartózkodás lehetőleg ne legyen több 20 percnél!

Együttműködésüket és türelmüket köszönjük!
Vigyázzunk egymásra, jó egészséget kívánunk mindenkinek!
Szeretettel várjuk vissza olvasóinkat:

a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár minden munkatársa

Comments are closed.