Törekszünk arra, hogy könyvtárunkat ne csupán kölcsönzőhelyként, hanem komplex közművelődési intézményként működtessük. Ezért nagy hangsúlyt kapnak a könyvtárunk életébe ma már szervesen beilleszkedő rendezvényeink.

Évente 10-15 kulturális eseményt rendezünk. Ezeket egészítik ki kisebb rendezvényeink, mint például a kézműves-foglalkozások, diafilmvetítések a gyermekkönyvtárban, vagy az óvodák és iskolák által rendszeresen igényelt kihelyezett könyvtári órák.

Hagyományos könyves ünnepeink mellett, mint a Költészet Napja, Ünnepi Könyvhét, a könyvtár galériájában folyamatosan bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Budaörsön élő és alkotó festőknek, szobrászoknak, keramikusoknak, valamint a városban élő országos hírű gyűjtőknek. Rendezünk ugyanitt irodalmi, zenei esteket, helytörténeti előadásokat. 

Rendezvényeink ingyenesek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2023. május 3. szerda 18 óra Janikovszky Éva: A lemez két oldala – A férfi oldal Képzeletszínházi előadás Inotay Ákossal ás Zámbori Somával

MEGHÍVÓ A BUDAÖRSI OLVASÓKÖRBE A Budaörsi Olvasókör rendezvényeinek célja, hogy a résztvevők megoszthassák egymással művészeti, tudományos és közéleti élményeiket. A találkozókat minden hónap 2. szerdáján…

Közös szervezésű esttel készülünk a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Házzal. (A helyszín a Művelődési Ház.)