Barry Marshall, Bernard Caleo: Hogyan ​lehetsz Nobel-díjas?
Mary legfőbb vágya, hogy Nobel-díjas legyen.
Imád otthon tudományos kísérleteket végezni. De vajon mi kell ahhoz, hogy valódi tudós váljon belőle, és elnyerje a legeslegnagyobb kitüntetést?
Mary egy nap a Nobel-díjasok titkos találkozójának véletlen tanúja lesz. Megesküszik rá, hogy megőrzi a titkukat, ha cserébe Barry Marshall professzor magával viszi egy világkörüli időutazásra, melynek során Mary megismerheti a legizgalmasabb és legfontosabb tudományos felfedezések mögött rejlő titkokat. Albert Einsteint térről és időről faggatja, Marie Curie-t a radioaktív sugárzásról, Cricket, Watsont és Wilkinst pedig a DNS-ről, és ez csak a kezdet!
Csatlakozz Mary időutazós kalandjához – és az út során végezz te is saját kísérleteket!

Mathilde Bonetti: Nyulak, ​szerelem és fantázia (Martina naplója 6.)
Virginia elviszi a lányát egy különleges tanyára, ahol bántalmazott és elhagyott állatokról gondoskodnak. Martina szíve elszorul, és elhatározza, hogy részt vállal a menhely tevékenységében, mindent belead, hogy segítsen a bajba került kölykökön. A munka lelkesítő és nehéz, s közben kis híján észre sem veszi, hogy az egyik legjobb barátnője éppen arra készül, hogy lecsapja a kezéről a szerelmét!

Maria Mañeru: Anubisz ​ládája (Mindentudók klubja 10.)
Mi történik, ha egy régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három kisgyerek Egyiptomban vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak!
A Callender gyerekek ismét egy dögunalmasnak ígérkező előadáson találják magukat, de a dolgok most sem úgy alakulnak, mint várták… Hogyan lehet egy tízéves kislány profi íjász? Miért épített valaki titkos rejtekhelyet egy múzeumba? És ki más állíthatna meg egy veszélyes műkincsrablót, ha nem a Mindentudók Klubja?

Comments are closed.