Mauri Kunnas: Mikulás és a varázsdob
Mikulásfalván egymást követik a furcsábbnál furcsább esetek. Hogy került bors a mézeskalácsba? Ki tüntette el az égről az északi fényt? És miféle vírus támadta meg a számítógépet éppen akkor, amikor már megoldódni látszott a rejtély?
A Mikulás már majdnem a végére ért az idei karácsonyi kívánságoknak, amikor kis manói a zsák alján különös firkát találnak egy megsárgult levélpapíron, alatta pedig egy titokzatos nevet: Bikfic. Mikulás és a manók elindulnak, hogy megfejtsék a rejtélyes levelet, de a dolgok nem egészen úgy mennek, ahogy kellene. Valaki egyfolytában borsot tör a Mikulás orra alá. Vajon miért?
A neves finn illusztrátor, Mauri Kunnas karácsonyi története ezúttal is izgalmas és vidám kalandot ígér.

Császár Tímea: A Fül-hegy titka
Mi ​történik azzal a kisfiúval, aki december hatodika éjjelén a világ legcsodálatosabb szánján elszökik a Mikulással? A Föld egy olyan távoli, elhagyatott és titkos pontjára kerül, ahová egyetlen halandó sem juthat el: a Mikulás otthonába, a Fül-hegy mélyébe. S hogy mi vár rá a Mikulás- barlangban? Lelepleződés, ám azután szórakoztató és időnként félelmetes kalandok sora veszi kezdetét.
A Mikulás segítői, a hegyes fülű manók pártfogásukba veszik a kisfiút, segítségükkel ismeri meg Tomi a barlang népének történetét, velük járja a téli erdőt, küzd az erdei koboldokkal, együtt menekülnek a medvék és farkasok támadása elöl, együtt keresik meg a Mikulás elkóborolt rénszarvasait, és végül közös erővel szabadítják ki a gonosz boszorka fogságából az elrabolt manókat. Hőstetteiért Tomit manóvá avatják, és jutalomból a Mikulással tarthat karácsonyi ajándékosztó körútján, miközben őt magát is hazaviszik a családjához, hiszen egyszer a legfantasztikusabb kaland is véget ér. A manóbarátok azonban az utolsó percben gondoskodnak arról, hogy a Fül-hegy titka örökre a kisfiúval maradhasson.

Markus Majaluoma: Apa, mikor jön a Mikulás?
„Apa, mikor jön a Mikulás?” – kérdezi Annamari, Vejnő és Oszi, még mielőtt az első sárguló levelek szállingózni kezdenének a fákról. Apának attól fogva karácsonyig nincs nyugta, folyton ezzel a kérdéssel gyötrik.
Amikor végre-valahára elérkezik karácsony estéje, megcsördül a telefon. A vonal másik végén ki más, mint maga a Mikulás. Csakhogy szomorúan közli, a mostoha időjárás miatt sajnos nem fog eljutni Rózsadombiékhoz aznap este.
Semmi pánik, apa majd talál megoldást! De vajon honnan hajt fel egy mindenre elszánt szülő egy pótmikulást az utolsó pillanatban?
Markus Majaluoma Apa-sorozata a Rózsadombi család szórakoztató hétköz- és ünnepnapjaiba enged betekintést. Az Apa, mikor jön a Mikulás? a kalandos képeskönyvsorozat második magyarul megjelenő darabja.

Comments are closed.