Hans de Beer: Pihe, ​siess haza! – Egy kis jegesmedve története
Pihe, a kis jegesmedve vidáman hancúrozik a tengerben, ám balszerencséjére egy halászhajó hálójába kerül. Hogyan szabadul ki szorult helyzetéből, hogyan szerez új barátokat, és milyen kalandos úton jut vissza szüleihez az Északi-sarkra, erről szól Hans de Beer képeskönyve. A világszerte ismert könyvsorozat nyomán mindenütt a kicsinyek kedvence lett Pihe, a játékos jegesmackó.

Peter Freund: Misztéria – A Tűz kapuja (Misztéria-trilógia 1.)
A mi világunkkal párhuzamosan is létezik egy világ, Misztéria. Ebben a veszedelmes lényekkel, bonyolult formációkkal és ősi titkokkal teli világban nyomoz egy fiú a múltja, a barátai után – és keresi a legfontosabbat: ki is ő valójában. A mi világunkban Nikónak hívják, anyjával él, aki nem árulja el neki, ki volt az apja. Tizennégy éves a fiú, amikor egy nap a padláson furcsa folyosóra talál, melyen keresztül a Homály mögötti világba kerül. Élnek itt sárkányok, alakváltók, emberek és alwenek, de mindenekelőtt egy gonosz uralkodó…

Gilles Ragache: Amerika (Mítoszok és legendák)
Milyen legendákat szült az emberi képzelet Amerikáról, milyen lényekkel népesítette be az ismeretlen kontinenst és a Nagy Óceánt, amely elválasztotta tőlünk. A hajóstörténetekből megtudhatjuk azt is, hogy a kelták, a vikingek már több évszázaddal Kolumbusz előtt minden bizonnyal az Újvilág földjére léptek.

Comments are closed.