A zene szerelmeseinek örömére a Budaörsi Könyvtár mostantól egy új és izgalmas lehetőséget kínál. Egyedi hangzás, melegség és a zenei művészet igazi élménye várja mindazokat, akik a múlt idők zenéjét keresik. Az új kínálatban olyan klasszikusokat találhatsz, mint Miles Davis, Nirvana, Maria Callas, Antonio Vivaldi, Ennio Morricone, és Elvis Presley. Lássuk, mi mindent kínál a Budaörsi Könyvtár Bakelit Lemezekkel!

 • Miles Davis – Turnaround: Rare Miles from the Complete On The Corner Sessions Kiadás éve: 2023 Hossz: 40 perc Stílus: Soul, Jazz
  A jazz legendás alakja, Miles Davis ritka és különleges felvételeivel lepi meg a hallgatókat ezen a bakelit lemezen. Az albumon megtalálható zenék a „On The Corner Sessions” során rögzített ritka darabok, amelyek mélyen belevisznek a jazz világába. A hangszín és a hangszerelés az igazi zenei művészetet tükrözi.
 • Nirvana – Unplugged in New York Kiadás éve: 1994 Stílus: Koncertfelvétel, Unplugged
  A Nirvana egyik legemlékezetesebb koncertjét rögzítette a „Unplugged in New York” című albumon. Ez a kiadás egy kihagyhatatlan alkotás a rockzene és a grunge rajongóinak. Kurt Cobain és a zenekar akusztikus előadásaival egy olyan atmoszférát teremtenek, amit sosem felejtesz el.
 • Maria Callas – From Studio to Screen Kiadás éve: 2023 Hossz: 52 perc Stílus: Komolyzene, Filmzene
  Maria Callas hangja örök élményt nyújt minden opera és zene szerelmese számára. Ezen a bakelit lemezen a gyönyörű Callas előadásában hallhatjuk a komolyzene és filmzene legjobb pillanatait. Egy igazi művész zenei utazása vár azokra, akik ezt az albumot választják.
 • Antonio Vivaldi – Négy évszak = The Four Seasons Kiadás éve: 2020 Stílus: Komolyzene
  Antonio Vivaldi „Négy évszak” című műve a klasszikus zene egyik gyöngyszeme. Ebben a kiadásban Itzhak Perlman hegedűjátéka és a London Philharmonic Orchestra közreműködése teszi felejthetetlenné. Egy zenei csoda, amely minden évszakban elvarázsol.
 • Ennio Morricone – Ennio Morricone Collected Kiadás éve: 2014 Bakelit lemezek száma: 2 Stílus: Filmzene, Válogatás
  Ennio Morricone filmzenéi az évtizedek során számtalan moziélményt gazdagítottak. Ezen a dupla bakelit lemezen Morricone legjobb munkáit találod egy helyen. Westernek, drámák és akciófilmek zenéi, amelyek örökké megmaradnak.
 • Elvis – Original Motion Picture Soundtrack Kiadás éve: 2022 Bakelit lemezek száma: 1 Stílus: Filmzene
  Az „Elvis” film eredeti filmzenei megelevenítik a király, Elvis Presley karrierjének legfontosabb pillanatait. Doja Cat és Kacey Musgraves közreműködésével ez az album egy modern hangzást kölcsönöz a legendás zenész dalainak.

Látogassatok el hozzánk, és merüljetek el a bakelit lemezek varázsában! Az igazi zeneélmény mostantól a Budaörsi Könyvtár Zeneszobájában vár benneteket.

🚧 Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy felújítási munkálatok elkezdődtek, de ne aggódjanak a folyóiratolvasót és a zeneszobát a hátsó bejáraton keresztül továbbra is könnyedén megközelíthetik!

🕒 Nyitvatartás:

 • Hétfő és Kedd: 10:00 – 17:00
 • Szerda: ZÁRVA
 • Csütörtök: 10:00 – 17:00
 • Péntek: 10:00 – 16:00
 • Szombat: ZÁRVA

Nézzetek be hozzánk, élvezzétek a régi idők hangulatát a zene varázsával! 💿🎶
#BudaörsiKönyvtár #BakelitLemezek #ZeneMágia

Comments are closed.