Marc-Uwe Kling: Az ​egyszarvú, aki mindenre azt mondja: nem
Meseszép Szíverdő mélyén világra jön egy iciri-piciri, édi-bédi egyszarvú. Mindenki kényezteti, cukrozott lóherével etetgeti, de az állatka csak nem akar úgy viselkedni, mint egy rendes egyszarvú! Mindenre NEM-et mond, ezért aztán hamarosan mindenki csak Önfejencinek hívja.
Egy szép napon aztán Önfejenci kitör a vattacukorvilágból, és elindul Sehova. Útközben találkozik a mosómedvével, aki sohasem figyel oda arra, amit mondanak neki, a kutyával, akinek mindig minden mindegy, és a királylánnyal, aki folyamatosan hisztizik. Ők négyen aztán jól egymásra találnak. Hiszen még dacoskodni és ellenkezni is vidámabb dolog, ha társaságban van az ember.

Grecsó Krisztián: Belefér ​egy pici szívbe
Grecsó Krisztián rendhagyó könyvében gyerekversek olvashatók. A szerző kislánya, Hanna ihlette ezeket a szövegeket, de minden kisgyerek és szülő örömét lelheti bennük. Hétköznapok és ünnepnapok, az élet csecsemő-szemmagaságból: Grecsó Krisztián gyerekverseit a világra való rácsodálkozás, a dolgok megnevezése fölötti öröm mozgatja.
A könyvet Baranyai (b) András nagyszerű rajzai teszik még elevenebbé.

Boldizsár Ildikó: Hogyan ​szerzett vizet a kiszáradt kút
Békében és szótlanul él egymás mellett a kút és a tölgyfa. A kút inni ad az állatoknak és a vándoroknak, a tölgyfa árnyékában pedig mindnyájan megpihenhetnek. De egy napon a kút vize apadni kezd, ami a mező lakóit és a tölgyfát is veszélybe sodorja: a kút és a tölgyfa így beszélgetni kezd, hogy együtt megtalálják a megoldást.
Boldizsár Ildikó meséje a belső erőforrások megtalálásáról szól. A költői szépségű történetet Rofusz Kinga rajzai teszik teljessé.

Comments are closed.