GRÓF BERCSÉNYI ZSUZSANNA VÁROSI KÖNYVTÁR BUDAÖRS

"Minden nagy dolog, ami a világban történt, először egy ember fantáziájában történt ..."
(Astrid Lindgren )

Rendezvények

Törekszünk arra, hogy könyvtárunkat ne csupán kölcsönzőhelyként, hanem komplex közművelődési intézményként működtessük. Ezért nagy hangsúlyt kapnak a könyvtárunk életébe ma már szervesen beilleszkedő rendezvényeink.

Évente 10-15 kulturális eseményt rendezünk. Ezeket egészítik ki kisebb rendezvényeink, mint például a "Gyermek Kézműves Szakkör" foglalkozásai vagy az óvodák és iskolák által rendszeresen igényelt kihelyezett könyvtári órák. Az eseményeket igyekszünk sokszínűen összeállítani, hogy minél több látogatót vonzzanak.

Hagyományos könyves ünnepeink mellett, mint a Költészet Napja, Ünnepi Könyvhét, Könyvtár Galériánkban folyamatosan bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Budaörsön élő és alkotó festőknek, szobrászoknak, keramikusoknak, valamint a városban élő országos hírű gyűjtőknek.

Rendezünk ugyanitt irodalmi, zenei esteket, helytörténeti előadásokat. Legnépszerűbbek kétségtelenül zenei estjeink, amelyeket télen a Könyvtár Galériában, nyáron pedig az intézmény Zefír udvarán rendezünk. Ezen alkalmakkor meghívott, neves művészek szórakoztatják a nagyszámú hallgatóságot.

Rendezvényeink ingyenesek. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A könyvtár Galéria kiállításai a felnőtt könyvtár nyitva tartásával egyidőben tekinthetők meg

Rendezvények gyerekeknek
Rendezvények felnőtteknek